Türkiye.de ceviz daha çok kuru olarak tüketilmektedir.Cevizler yeşil kabuklardan
temizlendikten sonra yıkanmakta,38ºC ve 48ºC.de özel yapılmış fırınlarda kurutularak
da depolanabilmektedir.Kuru cevizin ilkim koşullarına bağlı olarak her zaman bir yıla
kadar muhafaza edilmesi mümkün olabilir.
Taze olan cevizlerin 4ºC-6ºC.lik soğuk hava depolarında 6 aya kadar muhafaza
edilebilmesi mümkündür.Ancak 6 aydan sonra iç ceviz renginde kararma ve tadında
acıma oluşmaktadır.
Ceviz üretiminin yoğun olarak yapıldığı bölgelerdeki üreticiler,ürünü özellikle
kendi depolarında seyrek örgülü çuvallarda muhafaza etmektedirler.Üreticiler
ürünlerini,bahçede toptan veya yerel pazarlarda perakende olarak
pazarlanmaktadırlar.
Kaynak: http://www.bahcebitkileri.org
5'inci Yılında ürün alabilir, 10'uncu Yılında verim alabilirsiniz. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Doğru başlangıç, düzenli bakım ve takip ile emeğinizi iyi bir yatırıma dönüştürmek sizin elinizde. ACAR Fidancılık olarak bu yolda size tam destek veriyoruz. 30 yıllık tecrübemiz ve referanslarımız işimizin göstergesidir.
Chandler ceviz ceşidi, çok verimli bir çeşit,geç donların olduğu bölgelere tavsiye edilir. Geç uyanır donlardan etkilenmez. Meyve eti beyaz, iç verimi yüksektir. Nisan ayında yapraklar uyanmaya başlar ve 9. Ay sonlarında hasat yapılır. Doğru tozlayıcısı olan fernette ceviz çeşidi ile birlikte dikilmelidir. Getiri yüksek bir çeşittir.
Kuracağınız Ceviz bahçesinin önceden planlanması, etüd edilmesi önem arz etmektedir. Toprak analizi ve çevreye göre hangi çeşit Ceviz fidanının daha uygun olacağının belirlenmesi, geleceğe yapılan bu yatırımın uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Düzenli bakımlar, ağaç gelişimini ve verimini artırır.
![]() |
ACAR Fidancılık Bandırma/BALIKESİR Telefon: Fax: E-mail: |